Atenţie Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestora. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidențialitate a datelor personale.

Condiții generale de garanție

Condiții generale de garanție

 

1. Garanția se acordă în conformitate cu O.G. 21/92, 34/2014, 140/2021 și alte prevederi legislative valabile în România. Pentru consumator, așa cum este definit în legislație, garanția standard acordată este de 24 de luni.


2. În cazul comenzilor în magazine on-line, beneficiarul are dreptul de a returna produsul în termen de 14 zile, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, cu respectarea condițiilor publicate pe site-ul www.centrul.com. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor și de aducere la conformitate.


3. La solicitarea acordării garanției pentru un produs comercializat de noi va fi necesar ca acesta sa fie prezentat cu documentația tehnică ce a fost livrată, precum și cu toate accesoriile , certificatul de garanție și factura fiscală în original. Lipsa acestor detalii atrage imposibilitatea asigurării de către noi a garanției.


4. Nu se oferă garanție pentru defecțiuni apărute ca urmare a utilizării de consumabile recondiționate, a defecțiunilor datorate manipulării, șocurilor de natură mecanică sau electrică, instalării improprii sau folosirii neconforme cu instrucțiunile de utilizare, neefectuarea planului de întreținere a produsului conform instrucțiunilor producătorului (defecțiuni datorate depunerilor de calcar etc.), cu urme de lichide sau alte corpuri străine în interior, utilizarea în condiții de mediu improprii sau a parametrilor tehnici în afara valorilor recomandate de producător, nerespectarea condițiilor indicate de producător privind instalarea de către personal autorizat al echipamentelor sau utilizarea în alte scopuri decât cel exclusiv casnic. De asemenea, se va refuza recepția în vederea asigurării garanției pentru acele produse care nu vor avea etichetele de individualizare sau sigiliile de garanție intacte.


5. Garanția produsului nu se extinde asupra componentelor consumabile și subansamblelor casabile daca la livrarea produsului acesta nu prezintă niciun defect, sau oricăror componente ale produsului care pot fi deteriorate printr-o utilizare necorespunzătoare, conform instrucțiunile comunicate de către vânzător sau datorită păstrării/depozitării neconforme de către cumpărător.


6. Nu ne asumăm nici o răspundere privind consumabilele înlocuite/îndepărtate de către service-urile autorizate în timpul procesului de reparare (folii telefoane, cartușe/tonere imprimante, etc ..)


7. În cazul solicitării nejustificate de acordare a garanției costul manoperei pentru diagnosticare va fi calculat la momentul recepției reperelor pentru garanție și nu poate fi mai mică de 10 €.


8. NU răspundem de eventualele incompatibilități între sistemele sau subansamblele livrate de noi și produsele altor firme.


9. Nu ne asumăm nici o răspundere privind pierderile de informații sau valori ce ar putea surveni în urma unor defecțiuni hardware sau software.


10. Garanția pe care o acordăm pachetelor software se referă exclusiv la integrarea programelor pe mediul de stocare. Modificările de configurație și utilizare incorectă a produselor software absolvă vânzătorul de orice răspundere.


11. Indiferent de modalitatea prin care se face livrarea (de la sediul nostru, prin expediție) vă rugăm să vă asigurați că ați primit, odată cu bunurile achiziționate, și factura împreună cu certificatul de garanție în format fizic sau electronic.


12. Orice neconcordanță sau omisiune sesizată de beneficiar în privința actelor întocmite de departamentul nostru de vânzări față de condițiile anterior discutate cu reprezentanți firmei noastre și/sau față de produsele recepționate vor trebui comunicate pe orice cale în maxim două zile lucrătoare de la data primirii acestora, orice sesizare ulterioara fiind nulă de drept.