
Compania a pornit cu o investitie de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera ca un motor de cautare pe Internet poate revolutiona lumea.
Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus in circulatie de catre americanul Milton Sirotta in anul 1938, prin care acesta desemna numarul urias format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).
Google dispune si de motoare de cautare pentru imagini, carti, bloguri, grupuri de stiri si directoare web.
La sfarsitul anului 2007 a fost cotat drept cea mai puternica marca globala, dupa criteriul valorii in milioane de dolari (86.057 milioane dolari SUA), dar si dupa modul de perceptie de catre utilizatori, urmatoarele locuri fiind ocupate de companiile General Electric, Microsoft, Coca-Cola, China Mobile, IBM, Apple, McDonald's, Nokia si Marlboro.
De asemenea, conform unui sondaj realizat de compania Harris Interactive, Google a fost declarata, la sfarsitul lui 2007, ca fiind compania americana cu cea mai buna reputatie, mai ales datorita modului in care isi trateaza angajatii.
In iunie 2012 Google a lansat un site, EndangeredLanguages.com, destinat conservarii limbilor pe cale de disparitie. Intitulat „proiectul limbilor in pericol”, acesta ia in considerare peste 3.000 de limbi si dialecte pentru care s-au creat inregistrari audio de inalta fidelitate.